GRATIS verzending vanaf €75,-

Wist je dat - de geheimen van een leerspecialist

Als echte leerspecialisten hebben wij ook zo onze geheimen. Heb jij ooit gehoord van het merk Vera Pella of heb jij ooit een mooie tas gekocht van vegan leather? In deze blog geven wij jullie een inkijkje in 7 van onze 'geheimen'.  

Wist je dat? Veel mensen denken dat Vera Pella een Italiaans (tassen) merk is, maar letterlijk vertaald betekend ‘vera pella’ gewoon ‘echt leer’.

Wist je dat? De lengte van riemen die achterop staat gedrukt niet voor elk bedrijf hetzelfde is. Sommige bedrijven kiezen ervoor om de bandwijdte, van het leer aan de gesp tot het middelste gaatje, te benoemen. Andere bedrijven maken de keuze de totale lengte van de riem, van het leer aan de gesp tot het einde van de riem.

Wist je dat? Veganistisch leer of in het Engels vegan leather niet een type leer is. Wanneer iets veganistisch is betekend dat dat er geen dierlijke producten gebruikt worden om iets te maken. Een tas van veganistisch leer is dus gewoon een tas van kunststof. Het klinkt alleen mooier en hipper.

Wist je dat? Vacht op een tas bijna altijd wordt gemaakt van geitenvacht. Koeienvacht staat er om bekend om eerder kaal te worden en de haartjes los te laten dan geitenvacht. De verschillende kleuren en patronen zoals een zebraprint of luipaardprint worden in de vacht geverfd.

Wist je dat? Ook de tassenwereld steeds blijft vernieuwen en mee wil gaan met moderne benamingen. Een voorbeeld is de ‘fanny pack’. Dit is eigenlijk gewoon een leuke en hippe nieuwe naam voor een heuptasje die we allemaal wel kennen van vroeger. Het grootste verschil is natuurlijk wel dat je een fanny pack schuin draagt, dus cross over. Het heuptasje wordt op de heupen gedragen.

Wist je dat? Het inspuiten van een tas (bijna altijd) onnodig is. Wij doen dit zelf nooit en wij verkopen hier ook geen producten voor. Je legt een soort kunststof laagje op een leer product wat zonde is. De kans dat je vlekken maakt is groot en als het ooit vies wordt heb je de poriën van het leer dicht gespoten waardoor schoonmaken bijna niet meer lukt. De tas voeden met bijvoorbeeld een blanke leder crème is wel goed om eens in de zoveel tijd te doen.

Wist je dat? Je een leerproduct zoals een tas nooit moet schoonmaken met groene zeep. Dit in tegenstelling tot wat juist wordt gedacht. Groene zeep is chemisch bewerkte hennepolie. Doordat er toch chemische producten aan te pas zijn gekomen heeft dit een negatief effect op leer. Wil je je tas schoonmaken? Probeer het eerst gewoon met lauw/warm water en een schone theedoek (die al een aantal keer gewassen is). Zorg ervoor dat je de hele tas nat maakt, niet een stukje en laat de tas rustig drogen uit de buurt van kachels. Hang of leg je een nat leerproduct vlakbij een kachel dan heb je kans dat het leer uitdroogt en gaat scheuren.